دستور پخت دمی لخلاخ از دستورات جنوبی و متعلق به شهر بوشهر است. اگر به غذاهای جنوبی کشور علاقه دارید، حتما دمی لخلاخ را در برنامه غذایی خود قرار داده و یک بار آن را در خانه تهیه کنید. این غذا ترکیبی از برنج خالص ایرانی و ماهی شیر است که یک غذای مقوی و خوشمزه خواهد بود. برای آموزش دستور پخت این غذا با ما همراه باشید.
مواد لازم دمی لخلاخ
- برنج خالص ایرانی: 3 پیمانه
- فیله ماهی: 800 گرم
- زعفران دم کرده: 2 قاشق سوپ خوری
- سیر: 4 حبه
- پیاز داغ: یک چهارم پیمانه
- سبزی شامل شنبلیله، گشنیز و شوید: 250 گرم
- گرد لیمو عمانی: 1 قاشق چای خوری
- کره: یک دوم پیمانه
- فلفل سیاه، زردچوبه و نمک: به میزان لازم
مراحل دستور پخت دمی لخلاخ
در ابتدای دستور پخت دمی لخلاخ باید برنج ایرانی را به همراه کمی نمک بخیسانید تا برای کته آماده شود. برای مزه دار کردن ماهی باید ادویه ها مانند فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران و نمک را به آن اضافه کنید. تمام مواد را روی ماهی خرد شده ریخته و چند دقیقه استراحت بدهید. در یک تابه روغن ریخته و اجازه دهید کاملا داغ شود. ابتدا سیر خرد شده را به همراه پیاز داغ درون روغن تفت داده و از آن خارج کنید. حال فیله های ماهی را درون روغن بریزید و با حرارت بالا تفت دهید تا نچسبند. بعد از سرخ شدن فیله ها پیاز و سیر را به آن اضافه کنید.
برنج خالص ایرانی را به همراه مقداری کره و آب روی حرارت بگذارید تا جوش بزند. وقتی که آب برنج کمی کشیده شد، سبزی ها را به آن اضافه کنید و هم بزنید. بعد مخلوط ماهی را با برنج ترکیب کرده و روی آن کره و زعفران ریخته و دم بگذارید. غذا را با گرد لیمو و پیاز داغ تزئین کنید و این غذا برای وعده های مختلف کاملا مناسب است.
از اینکه تا پایان محتوا با وبسایت برنج خالص ایرانی همراه بودید سپاسگزاریم ...