دستور پخت مانی پلو متعلق به شهر دامغان استان سمنان است که طعم بسیار جذابی دارد. این غذای خوشمزه دستور پخت های متنوعی دارد و با گوشت تکه ای، گوشت قلقلی و حتی مرغ طبخ می شود. ما در اینجا اصیل ترین دستور پخت این غذا را به شما آموزش خواهیم داد. برای تهیه مانی پلو حتما از برنج خالص ایرانی استفاده کنید که عطر و بوی بسیار خاصی دارد.
مواد لازم مانی پلو
- برنج خالص ایرانی: 3 پیمانه
- گوشت گوسفندی: 300 گرم
- کشمش پلویی: 250 گرم
- لپه: 1 پیمانه
- زرشک: 75 گرم
- رشته پلویی: 200 گرم
- پیاز داغ: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- زیره سیاه: 1 قاشق چای خوری
مراحل دستور پخت مانی پلو
برای آماده سازی این غذا طبق دستور پخت مانی پلو به روش اصلی باید مواد لازم را آماده کنید. ابتدا به سراغ گوشت می رویم و برای آماده سازی آن، در یک قابلمه روغن و گوشت را ریخته روی حرارت بگذارید. بعد از تفت خوردن گوشت به آن پیاز داغ، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و هم بزنید. حدود 2 لیوان آب روی گوشت بریزید و اجازه دهید کاملا گوشت پخته شود. در انتهای پخت گوشت به آن نمک بزنید تا مزه دار شود. لپه خیسانده شده را بپزید تا برای استفاده در غذا آماده شود.
حال نوبت به آماده سازی برنج خالص ایرانی می رسد که باید آن را در آب جوش ریخته و در اواخر پخت رشته پلویی و لپه را به آن اضافه کنید. بعد از پخت برنج ایرانی، آن را آبکش نمایید و قابلمه را آماده کنید. بعد از گذاشتن ته دیگ سیب زمینی، نان یا ماست و زعفران حال نوبت به ریختن برنج می رسد. برنج را دم بگذارید تا کاملا پخته و آماده خوردن شود. زعفران را روی برنج آماده شده ریخته و آن را مخلوط کرده و با زرشک و کشمش تفت داده شده تزئین کنید. گوشت پخته شده را روی برنج گذاشته و آن را سرو نمایید.
از اینکه تا پایان محتوا با وبسایت برنج خالص ایرانی همراه بودید سپاسگزاریم ...