دستور پخت پتله پلو متعلق به شهر ملایر استان همدان است و طعم بسیار متفاوت و خوبی دارد. پتله نام دیگر نوعی گندم است که در این غذا به همراه برنج خالص ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد. این پلو در شهرهای دیگر کشور نیز طبخ شده و خواص بسیار زیادی دارد. افرادی که رژیم های گیاه خواری دارند، می توانند با مصرف این غذا پروتئین گیاهی موردنیاز خود را تامین کنند. در ادامه به طرز تهیه این غذای ملایری می پردازیم.
مواد لازم پتله پلو
- برنج خالص ایرانی: 3 پیمانه
- گندم آسیاب شده یا پتله: یک و نیم پیمانه
- کشمش: نصف پیمانه
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- کره: 50 گرم
- گردو: نصف پیمانه
- پیاز داغ: به میزان لازم
- نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم
مراحل دستور پخت پتله پلو
اولین کاری که در دستور پخت پتله پلو باید انجام بدهید، خیساندن گندم است. گندم یا همان پتله را از چند ساعت قبل بخیساند تا پخت بهتری داشته باشد. یک ساعت قبل از آماده سازی غذا، برنج ایرانی را نیز به همراه کمی نمک در آب بخیسانید. برای آماده کردن این غذای خوشمزه پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و درون تابه بریزید. با اضافه کردن کمی روغن پیازها را تفت بدهید تا کاملا طلایی شده و رنگ بهتری پیدا کنند. زردچوبه و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید تا کمی تفت بخورند.
پتله خیسانده را به پیاز داغ اضافه و به همراه دو لیوان آب اجازه دهید حدود 50 دقیقه پخته شود. زمانی که آب گندم کاملا کشیده شد، برای استفاده در پلو آماده است. برنج را به صورت آبکشی آماده کنید و به آن زردچوبه اضافه کرده تا زرد رنگ شود. بعد از گذاشتن ته دیگ در قابلمه از مواد برنج و پتله به همراه کره در آن بریزید و برنج خالص ایرانی را دم بگذارید. کشمش، گردو خرد شده و پیاز داغ آماده را کمی تفت داده و برای تزئین این غذای خوشمزه استفاده کنید.
از اینکه تا پایان محتوا با وبسایت برنج خالص ایرانی همراه بودید سپاسگزاریم ...